zwangere vrouw draagt zwangerschapsbh

Als je zwanger bent, is een zwangerschapsbh een aangename aanvulling op je lingeriecollectie. Je buik is namelijk niet het enige wat groeit! Maar vanaf wanneer moet je een zwangerschapsbh kopen en hoe vind je de perfecte pasvorm? Wij hebben alles wat je hierover wilt weten voor je op een rij gezet.

Wat is een zwangerschapsbh?

Een zwangerschapsbh, ook wel meegroei-bh genoemd, is een bh gemaakt van een rekbare stof. De bh heeft bredere bandjes om je veranderende borsten tijdens de zwangerschap te ondersteunen. Het is speciaal gemaakt voor zwangere vrouwen, omdat je borsten in negen maanden tijd flinke veranderingen doormaken. Dit komt door hormonen die je borsten voorbereiden om borstvoeding te geven. Ze worden vaak groter, zijn gevoeliger en kunnen zelfs pijnlijk aanvoelen. Je kan hier al vanaf de vierde week van je zwangerschap last van hebben.


Welke bh past bij jou?

Als je zwanger bent verandert je lijf, ook je borsten. De een wil graag een bh met beugel, de ander zonder. Bellyfashion heeft voor iedereen een fijne zwangerschapsbh, van sportief tot vrouwelijk in cup A t/m K. Wil je advies? Mail ze gerust!

Bestel hier jouw ideale bh >

Wanneer een zwangerschapsbh kopen?

Wanneer je een zwangerschapsbh koopt, heeft alles te maken met hoe snel je lichaam verandert. Dit verschilt per vrouw. Sommige vrouwen merken dat hun borsten een paar cupmaten groter worden tijdens hun zwangerschap, anderen merken weinig verschil. Sommige vrouwen hebben weer sneller last van rugpijn, wat ook een reden kan zijn om een zwangerschapsbh aan te schaffen.

Over het algemeen geldt: als je normale bh niet meer past of lekker zit, is het tijd voor een zwangerschapsbh. Je zal snel genoeg merken dat het een betere ondersteuning geeft door het rekbare materiaal en de bredere bandjes.

De juiste zwangerschapsbh vinden

Er zijn twee belangrijke eigenschappen van de juiste zwangerschapsbh: comfort en een goede pasvorm. Daarnaast is het goed om op de volgende zaken te letten:

  • Niet te strak. Een zwangerschapsbh mag niet te strak zitten. Behalve dat het niet comfortabel is, kan het ook je melkkliertjes afknellen. Dat wil je natuurlijk niet als je borstvoeding gaat geven.
  • Groeiruimte. Als je een zwangerschapsbh aan het begin van je zwangerschap koopt, maak de bh op het strakste haakje vast. Dan heeft het bandje van je bh ook voldoende ruimte om met je buik mee te groeien. Passen er nog twee vingers tussen het bandje en je lichaam? Dan heb je de juiste pasvorm te pakken en zit het niet te strak.
  • Maat groter. Trek de bh aan en leg je hand op je borsten. Past je hand in de cup zonder dat het vervelend zit? Dan weet je dat de zwangerschapsbh voldoende ruimte heeft om met je borsten mee te groeien.
  • Brede bandjes. Kies voor een zwangerschapsbh met brede bandjes en een sluiting met meerdere haakjes. Dit biedt de beste ondersteuning.
  • Passen, passen, passen. Pas altijd verschillende bh’s voordat je er eentje koopt. Zo kan je goed kijken welk merk en welke soort het lekkerst zit.
  • Naden. Let op de naden van de bh. Tijdens je zwangerschap wordt je huid namelijk extra gevoelig en kan zelfs de kleinste naad enorm gaan irriteren. Er zijn ook naadloze bh’s. Die zitten fijner als je een gevoelige huid hebt.
  • Kijk uit met een beugel. Wil je een bh met een beugel, zorg dan dat deze goed om je borst gaat en nergens in prikt. Dit kan namelijk voor verstopte melkklieren zorgen. Gelukkig hebben de meeste zwangerschapsbh’s een flexibele beugel, die goede ondersteuning biedt maar niet afknelt.
  • De juiste maat vinden. Wist je dat 80% van de vrouwen een verkeerde maat bh draagt? Vooral tijdens je zwangerschap is het belangrijk dat je borsten de juiste ondersteuning krijgen. Vraag daarom een verkoopmedewerkster om hulp als je twijfelt over de juiste maat. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen ervoor zorgen dat je de juiste zwangerschapsbh koopt waar je goed in kan groeien.

Kosten zwangerschapsbh

Hoeveel je voor een zwangerschapsbh betaalt, is afhankelijk van het type dat je kiest. Zo heb je al een zwangerschapsbustier (lijkt op een sport-bh) en een eenvoudige voorgevormde bh voor ongeveer 20 tot 30 euro. Beter ondersteunende en mooie vrouwelijke bh’s, bijvoorbeeld met kant of leuke printjes, kosten doorgaans rond de 50 euro.