Warning: Illegal string offset 'sizes' in /var/www/html/wp-content/themes/24babynl/templates/tool-header.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'large' in /var/www/html/wp-content/themes/24babynl/templates/tool-header.php on line 15

Lees in de zwangerschapskalender hoe je baby groeit, hoe je lichaam verandert en waar je allemaal aan moet denken tijdens je zwangerschap. Vul je uitgerekende datum in en ga direct naar je zwangerschapsweek.

Snel naar mijn week

Of bereken je uitgerekende datum

Jij in week... van je zwangerschap

De Zwangerschap van week tot week behandelt per week de ontwikkelingen die je baby ondergaat, wat er aan je lichaam en in je leven verandert, en welke praktische zaken je kan regelen.

Toelichting Zwangerschapskalender

Houd er bij het lezen van de weken in deze zwangerschapskalender rekening mee dat iedere baby uniek is en anders kan groeien of zich anders kan ontwikkelen. Ook iedere zwangerschap is anders en iedere vrouw kan deze anders beleven. De informatie biedt een richtlijn wat er per week ongeveer gebeurt en wat je ongeveer kan verwachten.

Zwangerschap van maand tot maand

Zwangerschapskalender per trimester

De zwangerschapskalender is opgedeeld in 3 trimesters. Ieder trimester duurt 3 maanden en staat voor een fase in je zwangerschap. Ga naar de zwangerschap per trimester.

Eerste trimester

De eerste 3 maanden van je zwangerschap zit je in het eerste trimester. In dit trimester kan je last krijgen van zwangerschapskwaaltjes door een veranderde hormoonhuishouding. Je hebt in deze fase nog niet echt een zwangerschapsbuik, maar kan je wel al flink zwanger voelen. Lees alles over het eerste trimester.

Tweede trimester

Maand 4 tot maand 6 van je zwangerschap wordt ook wel het tweede trimester genoemd. Voor veel vrouwen is dit het meest 'comfortabele' trimester van de zwangerschap. Lees alles over het tweede trimester.

Derde trimester

De laatste 3 maanden van je zwangerschap zit je in het derde trimester van de zwangerschapskalender. Je buik wordt in dit trimester zo groot dat je het als een handicap kan ervaren. Daarnaast krijg je last van nieuwe zwangerschapskwalen. Gelukkig is dit het laatste trimester! Lees alles over het derde trimester.

Vaderschapskalender

Niet alleen jouw leven gaat er anders uitzien nu je zwanger bent. Ook dat van je partner verandert. Hij of zij draagt weliswaar niet jullie baby in de buik, maar heeft wel te maken met een zwangere vrouw en alles wat daarbij komt kijken. Kwalen, echo's, afspraken bij de verloskundige en alle praktische zaken die geregeld moeten worden. Vaders zijn steeds meer betrokken bij de ontwikkeling en opvoeding van hun kind. Dit kan al beginnen bij de zwangerschap. Daarom is er nu speciaal voor (aanstaande) vaders de vaderschapskalender. Hierin lees je als aanstaande vader alles over de ontwikkeling van je baby, de zwangerschap van je partner en wat je allemaal moet regelen. Ga naar de vaderschapskalender >>

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/wp-content/themes/24babynl/lib/Gerelateerd.php on line 239

Warning: array_rand(): Array is empty in /var/www/html/wp-content/themes/24babynl/lib/Gerelateerd.php on line 247

Notice: Undefined index: in /var/www/html/wp-content/themes/24babynl/lib/Gerelateerd.php on line 248